Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Nekkuomenat


Tämä on ihana tapa tehdä omena entistä haluttavammaksi herkuksi. Lapset olivat aivan riemuissaan, kun tein näitä. Ja aikuisillekin maistui.

Annos riitti hyvin 7 omenalle, tosin syöjien määrä pienempi;)

Aineet:

7 Omenaa

3 dl sokeria

½ dl vettä

Työvaiheet:

Ota esiin valurautakattila tai muu paksupohjainen kattila. Pese omenat valmiiksi ja etsi tikut niille. Ja joku korkea astia missä herneitä tai ohranjyviä täytteenä - tähän on hyvä tökätä nekkuomenat viilenemään  ja kuivumaan. Sanomalehti vielä alle ettei mene paikat sokeriliemeen.

Kuumenna sokeri ja puolet vedestä.

Hämmentele koko ajan puulastalla.

Lisää loput vedestä. (Näin ei kuumene liian nopeasti)

Kun aivan sula seos, älä anna enää kuumentua yhtään.

Kasta omenat nesteeseen tikutettuina, hanskalla kannattaa suojata kädet. Ja kallista kattilaa niin saat pienen määrän paremmin hyödynnettyä. Voi laittaa päälle myös kookoshiutaleita, kaurahiutaleita, mantelilastuja jos haluat koristella omppuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti