Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 27. syyskuuta 2011

Kuumaa suklaata kylmeneviin iltoihin



Kauhea herkuttelija kun olen harvoin tyydyn pelkkään kaakaoon. Kuuma suklaa on paljon parempaa. Lapseni ovat kovasti myös tämän ystäviä. Ja tästä saa sata kertaa luomumpaa ja lisäaineettomampaa kuin sekoituksista missä on ties mitä ja purkin kyljessä lukee kaakao. Tosin puhdas kaakaojauhe on ihan ok tietysti ja löytyy luomuna. Mutta se on niin karvaan väkevää sorttia ainakin lasten suuhun. Eikä maku ole ikinä niin syvä kun jos teet sen oikeasta suklaasta. Alkuperäisen idean sain jostain kirjasta, jonka nimeä en muista. Tämä suklaan "ohentaminen" maidolla on kai vähän vanhahtava tapa.

Aineet:

Maitosuklaa (luomu)

Maitoa (vähintään kevyt, ei mitään huitlierua!)

Työvaiheet:

Nosta kattila liedelle.

Maito sekä suklaa annostellaan kattilaan ja annokset sen mukaan kuinka moni juo ja kuinka suklaista haluat.

Lämmitä. Kiehauttaminen ei mitenkään välttämätöntä.

Kaada mukeihin. Ei tarvitse kaverikseen mitään välttämättä,  sen verran herkkua. Toki voit tökätä päälle kermavaahtoa, jos tuntuu että mikään ei riitä :)  Ja olen havainnut että keksitkin pitävät tästä seurasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti