Sivun näyttöjä yhteensä
maanantai 27. kesäkuuta 2011
Ricottaleipä
Katselin jotain viinitilaohjelmaa viime viikolla, missä rouva laittoi leipätaikinan päälle ricottaa. Se näytti niin hyvältä että oli pakko kokeilla vaikka mitään ohjetta ei ollut saatavilla. Tykkään italialaisesta keittiöstä aikalailla ja ricotta on niin herkkua että en suosittele kokeilemaan mitään raejuustoa jos ei ole ihan pakko.
Aineet:
Taikina:
25 g hiivaa
kädenlämpöistä vettä 2 ½dl
1 tl suolaa
2tl sokeria/hunajaa
oliiviöljyä 3 rkl
3 dl vehnäjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä kun taikina taputellaan vuokaan
Täyte:
ricotta-juustoa purkillinen
kuivattua valkosipulia kolme myllykierrosta tai yksi iso kynsi paistettuna
ripaus suolaa
Laita hiiva kulhoon. Lisää lämmitetty vesi, öljy, sokeri sekä suola. Lisää pikkuhiljaa jauhoseos. Anna taikinan veivautua semmoiset 10 minuuttia. Ota esiin kaksi pienempää vuokaa (koko luokkaa kuten minulla kuvassa) tai yksi iso. Lorauta öljyä vähän käsiisi ota taikina ja taputtele se matalaksi vuokaan niin että vähän tulee reunoja.
Sekoita ricotta, suola ja valkosipuli ja lusikoi leipätaikinan päälle.
Laita uuniin 230 asteeseen keskitasolle kunnes saanut väriä. (Menee runsaat puoli tuntia)
Tarjoiluehdotus: Lorauta vähän vielä öljyä viipaleelle, pari tomaattiviipaletta, salaattia ja pikkuisen basilikaa. Kiva iltapala/aamupala tai grilliruuan kaveri.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti