Sivun näyttöjä yhteensä
keskiviikko 22. kesäkuuta 2011
Vihtaa, mansikoita ja haukea - Se on Juhannus!
Kävin äsken tekemässä pähkinävihdan (oksia pähkinäpensaasta, ei siis vihdota pähkinöillä - se olisi rajua) takapihalla. Asumme pähkinävyöhykkeen päällä, pieni karsinta oksissa on tarpeen - muuten emme pääsisi enää takapihalla kävelemään. Pähkinävihdasta minulle kertoi ystäväni joka tiesi että sen isot lehdet tuntuvat ihanilta ja eivät irtoa ollenkaan niin helposti kuin koivuihdasta. Nyt se koristaa aaltovaasissa olohuonetta, kunnes pääsee huomenna äidin mökille Taivassaloon.
Iltapalaksi söimme vanhaa kesäklassikkoa mansikkamaitoa. Tuoreet mansikat on ykkösluokan kesäherkku. Hintakin halpenee ihan kohta.
Varsinainen ruokavinkki on kohdistettu niille jotka pääsevät narraamaan haukea jussina. Perinteisesti hauki on kamalan kuiva savustettuna, mutta ei äitini reseptillä tehtynä.
Savuhauki Mamin tapaan
Valmistelut ennen savustusta:
Laita perattu (suomustus ei mitenkään välttämätöntä) hauki kahdeksi tunniksi vahvaan suolaveteen. Suolaveden ainesosat: karkeaa merisuolaa 2 rkl ja vettä sen verran että kala mukavasti peittyy. Näiden toimenpiteiden jälkeen savustus tavalliseen tapaan. Kalan kaveriksi suosittelen uusia pottuja, salaattia ja voikastike perunoille. Ja näin valmistettuna savustettu hauki ei ole lainkaan kuiva.
Pitäkää mulle peukkuja että mä saan kalastettua meille haukea!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä vihta voisi sopia minullekin, kun koivuallergikkona saan heti reaktion aikaiseksi, jos sillä alkaisin huiskia...
VastaaPoistaSaattaa toimia jos et ole allerginen pähinän siitepölylle saati pähkinälle itselleen.
VastaaPoista