Nyt tarvitaan viilennystä, eikö vaan. Luomuilu on in, lisäaineet taas ei. Oman esikoiseni ihottuma pahenee selvästi kaupan perusjätskistä. Joten jäätelöä tulee tehtyä aika paljon. Minulla on jäätelökone, mutta sillä tulee aika pikkuinen satsi kahden pienen herkkusuun tarpeisiin - etenkin helteellä. Joten käytän usein tätä reseptiä, kun sillä saa aikaiseksi jäätelöä reilun satsin ja ilman konetta. Ja minusta lopputulos on juuri sitä mitä italialainen suklaajäätelö kaikessa ihanuudessaan on = taivaallista.
Resepti on Ursula Ferrignon kirjasta La Dolce Vita. Kirja on mainio, italialaisia makeita herkkuja niin kuin kirjan nimikin lupaa.
4 (mielestäni aika reilua!) annosta
Aineet:
225 g suklaata, jonka kaakaopitoisuus 50 %( tosin itse käytän usein 60 %, koska helpompi löytää minusta), lapsille teen usein kyllä Fazerin sinisestä. Aikuisille tummempi on kyllä parasta.
3 rkl maitoa
6 munan keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
(4 rkl brandya) tämä on aivan turhaa minusta.
3 dl vispikermaa
Työvaiheet:
Suklaan sulatus, joko vesihauteessa tai mikrossa. Anna hiukan jäähtyä.
Vatkaa munankeltuaiset yksi kerrallaan suklaaseokseen ja brandy sekaan, jos sen lisäät.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita hellästi suklaaseen. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sekin edellämainittuun.
Kaada laakeaan pakastuksen kestävään astiaan ja pane se pakastimeen 2-3 tunniksi jähmettymään. Peitä kannella jos säilytät sitä pidempään. Tässä kun ei ole Margaret Thatcherin keksimään kemiallista lisuketta joka tekee jäätelöstä ilmavan ja pehmeän muista ottaa pakkasesta sulamaan 45 minuuttia ennen tarjoilua, jos et halua vieraittesi tai omiesi kanssa järsiä jädeä hampaat irvessä ja lusikka vääntyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti