Sivun näyttöjä yhteensä
sunnuntai 29. tammikuuta 2012
Kananuggetit
Oli ryhdyttävä taannoin tekemään korppujauhoissa kieritettyjä herkkuja. Poikani olivat nimittäin pyytäneet isoäidiltä kalapuikkoja, kuin jotain suurta herkkua. Näitä kun meillä ei syödä. Syy on luonnollisesti se etteivät ne maistu miltään eikä ole ravintoarvossa kehumista.
Aineet:
n. 500 g broilerin lihaa
n. 2 dl kermaa
(muna)
½ dl korppujauhoja/leseitä
curryä, suolaa, valkopippuria
valkosipulia kuivattuna tai paistettuna.
n. 1 dl korppujauhoja
voita paistamiseen
Työvaiheet:
Laita liha reilun kokoiseen taikinakulhoon. Lisää kerma ja aloita tehosekoittimella näiden saattaminen tasaiseksi ja löysäksi taikinaksi. Jatka sekoittamista lisäten kaikki mausteet.
Ota syvä lautanen jossa reilusti korppujauhoja. Ota taikinasta ruokalusikalla taikinaa tiputa se korppujauhoihin sekä pyörittele siinä. Tämä ei todellakaan ole kuten lihapulla taikina, vaan todella vetelää. Sitä ei kannata kavahtaa. Näistä tulee ihanan pehmeitä ja kosteita juuri siksi. Ja korppujauhojen ansiosta pystyt hyvin käsittelemään vetelääkin taikinaa. Sitten siirrä sivuun ja tee sama koko taikinalle. Kun pallukat valmiit, ota pannu ja paista nuggetit siinä.
Tarjoa kylmän ranskankermakastikkeen kanssa. Sen voi maustaa esimerkiksi valkosipulilla ja curryllä. Puolisoni pitää myös chililisukkeista.
Nämä ovat lasteni mieleen kovasti, mutta aivan mainioita myös aikuisille - tuolloin ne voi maustaa myös vahvemmin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
ihana vaihtoehto sille vaaleanpunaiselle mössölle, jossa on kokonaisena jauhettuja broilereita :(
VastaaPoistaJuu, tämä on toimiva resepti. Hyviä puolia maun lisäksi on se että ei tarvita lihamyllyä mitä kaikilla ei ole. Tämä on muuten sellainen ruoka joka vuoden kuluttua voisi kuulua lapsenlapsesi herkkuihin. Pojat on ollut näistä aika innoissaan joka kerta kun niitä olen tehnyt. Kalataikina toimii myös ihan samalla reseptillä, mitä nyt ehkä kalalientä tuolloin tarvitaan kaveriksi.
VastaaPoista