Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Näkkäriä




Itsetehtyä sitkeää näkkäriä


Minä tykkään tästä ihan sellaisenaan voin kanssa. Käyttö on siis samaa kuin millä tahansa näkkärillä. Kauhean fiiniltä tämä näkkäri ei näytä, mutta sitäkin perinteisemmältä ;)

 Ranskalainen ystäväni oli sitä mieltä että näkkärin ruisversio on ainoa ruisleipä mistä hän tykkää kun se ei ole  hapan.

Tämä kyllä on mainio alkupalakin. Sillejä, munavoita ja näkkäriä. Tänään kun tulee ystävät syömään laitan näkkäriä tarjolle uunikyljen, kylmän kielimuhennoksen ja karvaishillokkeen kaverina.

Aineet:

5 ½ dl ruisjauhoja /spelttijauhoja

2 dl kylmää vettä

n. 2 tl suolaa

Työvaiheet:

Monitoimikoneen /tai muuhun taikinakulhoon ainekset ja sekoita kunnes taikinasta tulee kunnon pyörylä eli kiinteä taikina pallo.

Ota taikina puhtaalle alustalle. Jaa osiin pikkuisiksin tai vielä pienemmiksi paloiksi.

Jauhota paloja ja kauli ohueksi. Tee huippu ohuita jos et tykkää sitkeästä näkkäristä niin kuin meidän perheessä.

Paista 225 asteessa kunnes näkkäri saa vähän väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti