Sivun näyttöjä yhteensä
tiistai 23. elokuuta 2011
Vahterasiirapilla maustettu omenapiirakka
Omena satoa pukkaa ja yritän hyödyntää sitä parhaani mukaan. Teen hilloa, pakastan ja teen siitä ruokaa sekä leivonnaisia. Tuore omena on terveellisimmillään ihan sellaisenaan. 50-luvulla istutetut puumme käyvät minulle luomustakin, sillä niitä ei ole ikinä myrkytetty (tietenkään!). Omena=Valmis välipala täynnä vitamiineja. Kierrätämme satoa myös ystäville. Sillä omat vatsalaukkumme ovat rajalliset. Kannattaa muuten ulkoillessa kysellä omenoita, kun törmäät pihaan täynnä niitä. Moni on mielissään kun saa nuo punaposkiset herkut hyötykäyttöön vaivatta. Villa Koirankin portissa on pieni kori ohi kulkeville.
Omenapiirakka on varman se varmamenekkisin tuote mitä ompuista voi tehdä. Tässä yksi kehittelemäni versio, josta minä ja lähipiirini pidämme.
Vaahterasiirapilla maustettu omenapiirakka:
Aineet:
170 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
Haluamasi määrä sokeria makeuttamaan omenoita. Kannattaa huomioida lajikkeiden erot happamuudessa.
Kunnon loraus vahterasiirappia. Maku toimii kivasti omenan kanssa.
Työvaiheet:
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voihin. Sekoita kaikki yhteen. Laita taikina piirakkavuokaan. Lisää päällysteet. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Aveccina toimii esimerkiksi kermavaahto kanelilla maustettuna. Jos ei kuppi kahvia/teetä/maitoa riitä?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Täytyypä kokeilla,kuulostaa lupaavalta!Katja
VastaaPoistaOsaatko sanoa paljonko noita omenoita tarvitaan?Katja
VastaaPoistaEn laittanut määrää, koska omenien koko vaihtelee paljon. Ja jos omenia on valtavasti saatavilla, niitä voi käyttää paljonkin yhteen piirakkaan ja toisaalta kolmella pienellä omenalla saa jo pohjan piiloon jos ei ole omenia enempää. Annos on isompaan piirakkaan kuin kuvassa. Tein kuvan piirakan sekä kaksi pienempää.
VastaaPoista