Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 9. elokuuta 2011

Karviaisporkkanahillo - yritys pistää talteen pihan ja metsän terveyspommit


Yritän pistää marjoja talteen. Mikä olisi halvempi tapa saada lähivitamiineja? Se on suht helppoa, sillä äitini on eläkkeellä ja mahdottoman kova touhumaan. Villa Koiran keittiössä on touhu päällä siis myös päivisin kun minä olen töissä. Joten äitini ehti poimia karviaiset jo ennen minua ja tempaista ne hilloiksi kun olin reseptistä maininnut. Pidin tästä hillosta kovasti. Suosittelen.

Karviaisporkkanahillo on terveyspommi onhan siinä marjaa ja myös kasviksia. Kasviksiahan meidän kaikkien tulisi popsia se tunnettu puolikiloa päivässä. Pihallamme on karviaispensas ja mietin miten sen satoa hyödyntäisi. sosiaalinen media ja ystävät tulivat avuksi. Ehdotukseksi tuli karviaisporkkanahillo, joka kyllä yleensä tottelee nimeä "Köyhän  miehen lakkahillo". Minusta tuo on kovin vähättelevää tälle maukkaalle hillolle, joten vältän tuota nimitystä. Porkkanan esiintuominen hillon osana on minusta paljon myyvämpää, sillä monesti mietin pääni puhki miten saisin omani ja perheenjäsenteni lautasille mahdollisimman paljon kasviksia.

Aineet:

½ kiloa porkkanoita
1 litra karviaisia
½ dl vettä
½ kg hillosokeria

1. Kuori ja raasta porkkanat.

2.Pese karviaiset ja poista kannat.

3.Edellä mainitut ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kunnes ainekset ovat soseutuneet. Lisää hillosokeri ja keitä noin 10 minuuttia.

4. Kuori vaahto pois.

5. Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä ja vie viileään.

1 kommentti:

  1. Tämä voisi olla sitten se minunkin "lakkahilloni". Sillä aidosta sellaisesta en yksinkertaisesti tykkää, mutta karviaishillo taas on kerrassaan herkkua. Joten pikantisti porkkanalla höystettynä...Mikä ettei....

    VastaaPoista