Sivun näyttöjä yhteensä
tiistai 30. elokuuta 2011
Uunissa paahtunut omenahillo
Sain Thomakselta aivan mahtavan vinkin syksyn omenasadon hilloamiseksi. Uunissa hillo menettää turhan kosteuden, mausta tulee sekä uuniomenamainen. Tästä tuli ensimaistamalla uusi omenahillosuosikkimme. Ja niimpä tätä ohjetta alkoivat ystävätkin kaipailla.
Aineet:
n. 4 l omenaa kuutioituna
1 kg sokeria
5 dl vettä
Yhden vaniljatangon sisältö
Työvaiheet:
1. Pese, poista siemenkodat ja mahdolliset huonot kohdat kuten omenarupi. MISSÄÄN TAPAUKSESSA EI SAA KUITENKAAN KUORIA. Kuitupitoista hilloa siis.
2. Kaada vesi, ja omenat viiden litran kattilaan.
3. Kuumenna kiehumaan nätillä lämmöllä vartti. Lisää loppuvaiheessa sokeri sekä vanilja.
4. Soseuta seos.
5. Ota syvä uuninpelti. Iso peltinen lasagnevuoka toimii hyvin. Kaada seos tähän.
6. Laita vuoka tunniksi tai runsaaksi uuniin. Lämmitä uuni 200 asteeseen, mutta kun sillo alkaa kuplia laske 150 asteeseen.
7. Anna jäähtyä ja purkita puhtaisiin uunitettuihin purkkeihin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sokerin määrä muutin tänään vähän pienemmäksi. Meillä on sokerihiiriä tai sitten on Villa Koiran- keittiössä tehty hilloa niin kiireellä etteivät jääneet määrät mieleen oikein ;)
VastaaPoistaNana, millä soseutit? Ja eikös hillot pidä purkittaa kuumana?
VastaaPoista