Sivun näyttöjä yhteensä
perjantai 5. elokuuta 2011
Pikkuleipäsuosikkini Koolakakut
Koolakakut maistuvat niin kinuskille, kiitos vaniljan ja siirapin. Nämä ovat sellaisia vanhanajan pikkuleipiä. Kelpo resepti, nopea tehdä leikkuutekniikan vuoksi. Resepti on Parhaat Leivonnaiset kirjasta. Joka on suosikkileivontakirjojani.
Aineet:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Tosin kun leipomaan ryhtyy voisi hyvin kertoa aineet kahdellakin. Meillä ainakin kolme miestä popsivat tuon määrän pikkuleipiä tuosta vaan. Ei paljon jää vierasvaraa.
1. Vatkaa rasva ja sokeri, vaniljasokeri ja siirappi vaahdoksi.
2. Leivo taikinasta 3-4 pellin mittaista pötköä. Painele vähän litteämmäksi pötköjä ja sitten ota harukka jolla teet pötköjen pituisen viirutuksen pinnalle.
3. Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia.
4. Ota hyvän väriset pikkuleipälaatat uunista ja leikkaa ne heti viipaleiksi.
Säilyy kuulemma tölkissä kaksi viikkoa, tosin Villa Koirassa tuollaista ihmettä ei tapahdu. Meillä ei leivonnaiset pilaannu, kun ne syödään niin vikkelään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mites ne jauhot?
VastaaPoistaMites ne jauhot?
VastaaPoista