Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 2. elokuuta 2011

Nyt mä näytän teille kieltä!

Kieli on todella maistuva herkku. Kieli ei vaadi kuin keittämistä maustetussa vedessä ja pientakerroksen pois kuorimisen. Ja sinulla on ihanaa lihaa niin kylmiin kuin lämpimiin ruokiin. Helppoa ruokaa minusta, kattila porisemaan ja sitten voi uppoutua vaikka kirjan lukemiseen.

Aineet:

5 kpl Porsaan kieliä
(kiva jos jää myöhempään käyttöön kun kunnon keittämiseen ryhdyt)
1 rkl karkeaa suolaa
2 laakerilehteä
5 kokonaista mustapippuria

1. Huuhtele ostamasi kielet kylmällä vedellä.

2. Laita vettä niin että se keittää kielet. (Tärkeä myös lisäillä keittämisen aikana, jos et saa pidettyä liettä sopivalla lämmöllä) Lisää mausteet ja suola.

3. Keitä hiljaisella lämmöllä  n. 4 tuntia. Kokeile veitsellä että uppooko se ihan pehmeästi ja sitten ovat kielet valmiit.

4. Kuori kielet puhtaaksi pintakerroksesta. Anna jäähtyä jos tarjot viileänä, muussa tapauksessa ei kun syömään. Loput jäähdytettyä pakkaseen.

Miten tarjota kieltä?

Kolme esimerkkiä:

Ihana alkupalaklassikko: Kieltä, majoneesia (miel. itse tehtyä) ja piparjuuriraastetta sekä hyvää vaaleaa leipää. Tätä varten voi laittaa aina pienen määrän pakkaseen, sulattaa sen ja kiva alkupala on valmis vaikka kiireessäkin. Söin tätä Liettuassa onnesta soikeana vuosia sitten ja ystäväni kanssa tajusimme heti että tämä oli lapsuuden herkku jota emme olleet syöneet pitkään aikaan.

Tee sen kanssa kermainen kastike pastalle.

Perinteinen suomalainen tapa on laittaa ne vuokaan ja valkokastikepäälle, sitten uuniin ja keitetyt perunat tykö. Lapsuuden herkkuja äitini keittiöstä.

Tämä on muuten lihaa jota lapsenkin on helppo syödä, tämä kun on äärettömän pehmeää. Tosin kaikille ei kannota mainostaa että tuo herkku on lurputtanut vuosia possun suussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti