Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Vähän erilainen päällyste grillilihalle - anjoviskastike

Anjoviskastike pihville

Olen monta vuotta tehnyt tätä kastiketta naudanlihapihville. Toimii silloin kun ruokavieraat ovat ennakkoluulottomia ja kalan (tai ainakin anjoviksen) ystäviä. Kombinaatio on yllättävä, mutta maistamisen arvoinen. Pidän tästä kovasti.

Aineet:

Grillatut naudanlihapihvit, ihan naturel vain mustapippuria ja suolaa äärettömän maltillisesti. Kastike toimii varmasti myös grillatun munakoison tai  kesäkurpitsan kanssa. Idean sain jostain ranskalaisesta keittökirjasta vuosia sitten. Tällaista "soosia" tuolla päin hyödynnetään monella tapaa.

Kastikkeen aineet:

purkki anjovista
1-2 dl oliivi tai rypsiöljyä
1 -2 valkosipulin kynttä pannulla kevyesti paistettuna

Sitten kaikki tehosekoittimeen ja kastike on valmistarjottavaksi, sillä sitä ei kuumenneta vaan tarjotaan siinä lämpötilassa missä se valmistettaessa on. Jokainen ruokailija voi ottaa itse haluamansa määrän kastiketta ja asetella sen pihvin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti