Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Mainio marjamuffiiniresepti



Kotiliedessä 13-14/1998 oli mainio marjamuffiiniresepti. Käytän tätä usein, marja-aikaan ja silloin kun tulee omenoita. Päältä muffiini on rapea ja sisältä kostea.  Jaan sen tässä kanssanne, hieman paranneltuna.

Kymmenen kpl isohkoja marjamuffiineja (tosin omenanpalat sopii tosi hyvin myös)

Aineet:

2 munaa
1 ½ dl sokeria
75 g voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ dl maitoa tai mehua
2-3 dl jotain marjaa tai omenaa/muuta hedelmää

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen
2. Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva. Yhdistä jauhot ja kaneli ja lisää taikinaan.
3. Lopuksi sekoita joukkoon maito sekä marjat. Älä sekoita liikaa etteivät marjat rikkoudu.
4. Laita taikina vuokiin. Kypsennä uunin alaosassa n. 12 min. Kaiken voi tehdä myös täysin laktoosittomana, kunhan rasva on laktoositonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti