Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Uuniherkku raparperille ja kookokselle



Nyt on aika hyödyntää alkukesän herkku - raparperi! Tämä resepti sopii hyvin myös omenalle.

Aineet:

200 g voita
3 dl sokeria
2 dl kookoshiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
200-300 g raparperia (sadon mukaan)
ripaus vehnäleseitä tai korppujauhoja
vähän voita vuuan voiteluun
sokeria raparperin makeuttamiseen
(1 tl kanelia)

Työvaiheet

Laita uuni päälle 225 asteeseen. Viipaloi pesty raparperi pikku paloiksi. Kuorimista pidän aivan turhana hukkaamisena tässä ohjeessa, koska kuumuus tekee raparperistä lähes hilloa kahden taikinakerroksen välissä.

Ota esille taikinakulho ja vatkain, vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja sen jälkeen lisää muut aineet. Vatkauksen voi suorittaa myös käsin vähän sinne päin ilman ongelmia (kokemusta on mökkiolosuhteista). Ota esille piirakka- tai muu vuoka jossa on jonkun verran syvyyttä. Voitele se voilla ja ripauta päälle vehnäleseitä tai halutessasi voit käyttää korppujauhoja.

Ota taikinasta puolet ja taputtele se pohjalle. Sitten paloitellut raparperit siihen taikinan päälle, ripottele päälle sokeria sen mukaan miten paljon pelkäät hapanta ja laita myös kanelia jos se on makuusi. Sitten taputellaan  tiiviiksi kerrokseksi loput taikinasta. Sitten uuniherkku uuniin 225 asteeseen kunnes sen pinta on saanut kivan värin.

Muista nauttia tämäkin raparperiherkku maitotuotteen kanssa. Pikkuisen kermavaahtoa, itse tehtyä vaniljakastiketta. Tai vaniljajäätelöä.

4 kommenttia:

  1. En pidä kooksen mausta, voiko käyttää jotain muuta sen sijaan ?
    kyselee Sisko korrensalo

    VastaaPoista
  2. Totta, en huomannut laittaa heti että kaurahiutaleita sama määrä käy ihan yhtä hyvin. On lähipiirissä kanssa näitä jotka ei tykkää tuosta kookoksesta.

    VastaaPoista
  3. Mä tein edellispäivänä Ruokatorstai-kirjan ohjeella raparperipiirakan, jonka täytteeseen tuli kookosmaitoa, ranskankermaa, pari kananmunaa ja sokeria. Oli myös tosi hyvää!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa Sera hyvältä. Kookos on jotenkin niin raparperinkaveriksi sopiva maku. Mulla ei ole tota Ruokatorstai-kirjaa, mutta olen ottanut vuosien varrella aina välillä kivoja reseptejä kokeiluun tuolta Helsingin Sanomien torstaipäiviltä. Tuossa on samassa tuo maitotuotekin ettei vaadi lisukkeita.

    VastaaPoista